10+1 τρόποι να νοικιάσεις (ακριβά) το σπίτι σου στην Airbnb!

10+1 τρόποι να νοικιάσεις (ακριβά) το σπίτι σου στην Airbnb!

bnb Ανακαίνιση
Η κρίση μας έχει υποχρεώσει να εκμεταλλευτούμε κάθε δυνατό τρόπο εισοδήματος. Ένας από αυτούς είναι η ενοικίαση του επιπλωμένου διαμερίσματός μας σε τουρίστες, μέσω της πλατφόρμας της AirBnb. Ένα άδειο αχρησιμοποίητο σπίτι, μπορεί να επιπλωθεί, να διακοσμηθεί και να μπει στον αγώνα της προσέλκυσης επισκεπτών.

Τι εκτιμούν οι υποψήφιοι πελάτες

• Το σημείο (και δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό).
• Εγγύτητα σε αρχαιολογικούς χώρους υψηλού ενδιαφέροντος (βλέπε Κουκάκι και Νέος Κόσμος λόγω Ακρόπολης).
• Σταθμούς συγκοινωνιών.
• Διακόσμηση.
• Θέα.
• Καθαριότητα.
• Καλές φωτογραφίες.

Βρες το κοινό σου

Ανάλογα με το σπίτι που προσφέρεις, την διακόσμηση και την τιμή, το αντίστοιχο κοινό θα προσελκύσεις. Προτιμάς οικογένειες με παιδιά; Ζευγάρια; Τουρίστες που ψάχνουν οικονομική λύση; Ιδιοκτήτες κατοικιδίων (που είναι τεράστιο πλεονέκτημα);

Όταν συναντηθείς για να δώσεις το κλειδί ρώτα τους πελάτες «Τι σας άρεσε; Τι σας ώθησε να επιλέξετε το δικό μου σπίτι;». Λαμβάνοντας feedback θα έχεις μια καλή εικόνα για το τι τους αρέσει και τι είδους τουρίστες είναι.

Αντίστοιχα, αν θες να προσελκύσεις επαγγελματίες, ένα σπίτι στο κέντρο ή στα Βόρεια Προάστια θεωρείται πλεονέκτημα και οφείλεις να έχεις εκτυπωτή και Wi-Fi. Αυτά φυσικά θα τα χρεώσεις 5-10 περισσότερα ευρώ ημερησίως από την τιμή που θα είχες. Τέτοιου είδους επενδύσεις γυρνάνε πίσω.

bnb ανακαίνιση

Θέμα διακόσμησης

Απέφυγε το κιτς, αλλά κράτα το αυθεντικό. Ένα αντίγραφο αγαλματίδιου δεν πείραξε ποτέ κανέναν, ενώ στα νησιά προτείνεται αδιαμφισβήτητα το μπλε του Αιγαίου με το λευκό ως κύρια χρώματα.

Ελληνική Φιλοξενία!

Αν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, θα μείνει ένας χάρτης, ένα μπουκάλι κρασί και λίγα φρούτα εποχής ή (καλό) μέλι για να παραφράσουμε τον Ελύτη… Το να ξοδέψεις 20 ευρώ για μια παρέα που θα κλείσει σε εσένα για 5 μέρες, είναι απολύτως αμελητέο όταν θα βγάλεις 250-350 ευρώ.

Αυτοί θα το ευχαριστηθούν και θα σε διαφημίσουν στους φίλους τους και στην πλατφόρμα. Μην ξεπεράσεις το ποσό που έχεις σκεφτεί από την αρχή, αλλά καλό θα είναι να έχεις και φρέσκα λουλούδια.

Φυτά

Το φυτό ομορφαίνει αυτόματα όλο τον χώρο!

Οπωσδήποτε πρέπει να έχεις εύκολα στο πότισμα φυτά εσωτερικού χώρου. Τόσο επειδή θα δείξουν όμορφα στις φωτογραφίες, όσο και επειδή θα νιώθουν όμορφα οι επισκέπτες.

bnb ανακαίνιση

Φωτισμός

Προσπάθησε να βγάλεις φωτογραφίες τόσο την ημέρα όσο και την νύχτα (αν αυτό κολακεύει το σπίτι σου). Καλύτερα με ζεστό φωτισμό. Θα το εκτιμήσουν και θα καταλάβουν ότι «το έχεις»!

Αυτό που δεν περιμένουν

Δώστους κάτι που δεν το περιμένουν. Μια πόρτα βαμμένη σε έντονο χρώμα, μια κουζίνα με χρώμα, εννοείται γλάστρες δίπλα στην είσοδο ή δύο κούπες στο χρώμα του χαλκού να πιουν το κρασί που τους έκανες δώρο. Η βουκαμβίλια σε πιθάρι είναι ότι καλύτερο και μυρίζει (πλέον) Ελλάδα.

Τέχνη

Να αρχίσουμε να επαναλαβανόμαστε για την τέχνη; Κρίμα δεν είναι; Ένας όμορφος πίνακας με τουλάχιστον 1 μέτρο πλάτος σε κάθε σπίτι είναι αναγκαίος. Αν δεν θέλεις ένα γνωστό αντίγραφο, πόνταρε στο χρώμα ή στην αντίθεση!

Παράδειγμα μοντέρνου εκλεκτικού: τα πολλά διαφορετικά υφάσματα, το animal print και ο μοναδικός σχεδιασμός των επίπλων είναι χαρακτηριστικά του στυλ.

bnb Ανακαίνιση

Βλέποντας ο υποψήφιος αγοραστής μια τέτοια φωτογραφία με χρώμα, τέχνη και στυλ, είναι πολύ πιθανό να δώσει πολλά περισσότερα χρήματα.

Πηγή: decoration.gr

ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΑΣ ΣΤΟ airbnb? ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Comments are closed.

Chat with us